CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

tirsdag 22. mai 2012

Bake Kake Søte av Jan Mehlum

Tittel: Bake Kake Søte
Forfatter: Jan Mehlum
Forlag: Publicom Forlag
Utgitt: 2011
Format: Innbundet
Språk: Norsk(Bokmål)
Antall sider: 409
Kilde: Lånt på biblioteket
OM BOKEN:
6-måneder gamle Maria blir kidnappet fra barnevogna si og foreldrene mottar et krav om løsepenger fra kidnapperne. Mora stoler ikke på politiet, etter at ei anna kidnappingssak endte i tragedie for to år siden. Dette er den 11. boka om Svend Foyn.


 LITT OM FORFATTEREN:
Jan Mehlum (født 1. januar 1945 i Tønsberg) er en norsk forfatter og førsteamanuensis i sosiologi ved Høgskolen i Vestfold. Mehlum er utdannet diplommarkedsøkonom og sosiolog ved Universitetet i Oslo. Han har arbeidet med reiseliv, kinodrift, lederutvikling, u-land og førskolelærerutdanning. Han har vært lærer og samfunnsforsker. Mehlum debuterte litterært i 1996 med kriminalromanen Gylne tider.
Han har senere utgitt en rekke bøker om sin detektiv, tønsbergadvokaten Svend Foyn. Bøkene er oversatt til svensk, nederlandsk og tysk.
MIN MENING OM BOKEN:
Denne boka plukket jeg med meg hjem fra biblioteket etter å lest en omtale om den på en blogg. Jeg har ikke fra før av lest noe av Mehlum og ettersom dette var en frittstående krimroman med Svend Foyn som hovedperson tok jeg sjansen på at jeg ikke gikk glipp av så mye forut.  Etter å lest denne boka kommer jeg til å lese mer av Mehlum. 

I denne boka blir en liten jente kidnappet fra et torg i Tønsberg og advokaten Svend Foyn er tilfeldigvis i nærheten da han oppdager startten på et foreldres verste mareritt.  Foyn blir engasjert som advokat for familien som har fått sin 6mnd gammel datter kidnappet. Sammen med en hjelpsom etterforsker fra Kripos og andre medhjelpere begynner Foyn å nøste opp i kidnappingssaken som kan vise seg å være langt mer komplisert en antatt ettersom det er lite spor å gå på.

Denne boka var et fint første møte med "Sven Foyn" og generelt Mehlums forfatterskap. Jeg har hørt mye positivt om hans bøker og tok fatt på den med store forventninger.Ettersom jeg ikke har lest noe forut av Mehlum kunne jeg ikke sammeligne den med bøkene forut eller den aller nyeste f.eks. Så på det punktet jeg kan ikke si noe om. 

Selvom boka ble drevet fremover en spennende historie og et par spenningstopper ble ikke de forventningene jeg hadde forut helt tilfredstilt for å si det på den måten. Selve historien og jakten på bakmennene eller personene er spennende var greit nok,men til tider gikk historien /jakten saktig og deler av boka var litt småkjedelig. Når spenningstoppene først kommer er boka vanskelig å legge fra seg  og Mehlum glimter til med sine skildringer av miljø og personer som for leseren til å føle seg som "flue på veggen".


Kort fortalt er en spennende,men lettlest krim fra Jan Mehlum. Boka har sine deler hvor ting kan gå litt trått,men glimter til med spenningstopper som gjør det nesten umulig å legge fra seg boka. 


Har noen lest boka? Din mening?

9 kommentarer:

Anne

Jeg har lest et par av bøkene til Mehlum tidligere(husker ikke titlene i forbifarten), og de er fin lesing. Han er produktiv den mannen, så du har mange bøker å glede deg til : ) Ha en fortsatt fin leseuke! :)

Unknown

Jeg har ikke lest noe av Mehlum, men kommer til å skrive ham bak øret ;) Av og til er det godt med noe lettlest!
Takk for fin anmeldelse!
ENJOY!!!
Pia xx

Gråbekka`s Blogger

Denne forfatteren må jeg sjekke ut:)Har ikke lest noe av han tidligere:) Ha en fin kveld Nina:)

Nina C.

Svar til:
Bokofilia: Ja,jeg gleder meg til å lese videre! Har lånt en bok til av ham på biblioteket. Tror det var Madrugada som jeg lånte:) Ha en fin lese uke du også!

Pia: Bare hyggelig:) Mehlum er en forfatter jeg kommer til lese mer av og har allerede lånt enda en bok til som er skrevet av ham:)

Gråbekka's blogger: Anbefaler det:) Han skriver bra han Mehlum:) Ha en fin kveld du også:D

Gråbekka`s Blogger

SV: Nina C, takk for det og masse lykke til selv:)Skulle du forresten begynne på skole til høsten eller blander jeg med noen andre?Vurderer å starte på bibliotekutdanningen i Oslo. Nettbasert. Ha en koselig kveld.) Klæm:)

Nina C.

Svar til:

Gråbekkas blogger: Bare hyggelig! Ja, jeg har søkt på bibliotek utdannelsen på HiO,men vet ikke om jeg kommer inn eller ei. Spennende at du også skal!:)
Ha en fin kveld du også! klem

Anonym

Jeg elsker bøkene til Mehlum og har lest alle sammen! Du burde begynne på begynnelsen, sånn at du får historien om Foyn i riktig rekkefølge. Alle bøkene er veldig bra og jeg liker at Mehlum skriver fra Vestfold og områder hvor jeg er kjent. Jeg har møtt han også, og han er en veldig hyggelig fyr! Han er lærer på høyskolen hvor jeg går forresten :)

Nina C.

Svar til:
Vestfold girl: Skal begynne å få lest bøkene i riktig rekke følge. på mitt lokale bibliotek har de ikke alle bøkene,så jeg må få dem til å bestille de eller noe:) Spennende at du har møtt Mehlum da!:)

Anonym

Jeg har lest alle bøkene til Mehlum og synes han er en kjempebra forfatter som skriver virkelig god krim!

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar! Den vil vises etter jeg har godkjent den! Velkommen tilbake skal du være!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...