CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

onsdag 4. januar 2012

Bokomtale: Sirkelen av Mats Strandberg og Sara B. Elfgren

Sjanger: Fantasy/Ungdom
Tittel: Sirkeln( org. Cirkeln) 1.bok i Engelsfors-trilogien.
Forfatter(-e): Mats Strandberg og Sara B. Elfgren
Først utgitt: 2011(Sverige) // Norsk utgivelse : Jan, 2012(I salg f.o.m 16.januar)
Forlag: Gyldendal
Omslag: Paperback
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205417731
Antall sider: 520
Norsk oversetter: Gry Brenna
Kilde: Mottatt leseeksemplar fra Forlaget(Gyldendal)
(Inngår i serien Engelsfors-trilogien.)Om boken:

Engelsfors. Vakkert navn, gudsforlatt sted. Omgitt av dype skoger der mennesker ofte går seg vill og forsvinner. Seks jenter har akkurat begynt på videregående. De har ingenting til felles – bortsett fra at de har selve ondskapen i hælene. Nå tvinges de til å samarbeide for å overleve.

En natt da månen på mystisk vis er farget rød, føres seks ungdommer til den nedlagte folkeparken. De vet ikke hvordan de er kommet dit, eller hvorfor de er der. Men uten hverandre kommer de ikke til å overleve.

En svensk småby blir åstedet for en kamp mellom det onde og gode. Sirkelen byr på nesten 500 sider med intens spenning, kjærlighet, magi, håpløse foreldre, lekser, død og vennskap .(Kilde) Min mening om boken:

På lillejuleaften  dumpet dette leseeksemplaret fra Gyldendal  ned i min kjære postkasse etter  at jeg ble spurt via mail om jeg var interessert å lese et leseeksemplar av en ny bok. Boka sin forside var innbydende og mystisk,og det tok ikke lange stunden før jeg satt med nesa i boka for å si det sånn.

Boken "Sirkelen" ble mottatt med storm da den ble publisert i Sverige i fjor og det var mange norsk forlag som kjempet for å få rettighetene til å publisere den her i Norge. I brevet som fulgte med pakken fra Gyldendal stod det også at Hollywood hadde visst sin interesse og filmrettighetene  i Sverige er allerede solgt. Så noe fortalte meg før jeg en gang hadde tatt i boka at den ville falle i smak hos meg.


Gyldendals nettside om boken stod det man kunne si at denne boken var "Twilight møter Fucking Åmal" og etter jeg å ha lest boka vil jeg heller si "The Secret Circle møter Fucking Åmål". Tror kanskje mange fnyser på nesa av å høre "Twilight",men jeg kan forsikre at boka ikke handler om noe lignende. 

I bokas begynnelse blir leseren dratt inn i handlingen da en gutt tar sitt liv på en videregående skole i Engelsfors og etter den hendelsen begynner merkelig ting å skje i den lille byen som igjen fører til at 6 ulike ungdom føres sammen i kampen mot det onde.

Vi blir også i tur og orden presentrert for en rekke personer som denne romanen kretser rundt. Selvom jeg i begynnelsen syntes det var litt småforvirrende pga hurtig personskifte,men jeg ble etterhvert mer vant til det. Det skapte liksom rammen rundt det hele og ga personene mer troverdighet for å si det sånn.

Ofte kan bøker med et stort persongalleri bli for mye av det gode,og det blir fort at enkelte av personene blir for ensformig og lite troverdig. Men dette skjedde somsagt ikke i "Sirkelen".

Forfatterne greier å få leseren til å sitte på "kanten av gjerdet" med sine mange twister og vendinger som du ikke hadde forventet. Boka er delt opp i korte og velskrevet kapitteler noe som igjen kan føre at du lett kan sitte til langt på natt(noe som jeg gjorde).

Det også forfatterne greier er "å fange" det å være ung. Det ønske om å passe inn et sted og prøvelsene som kan komme i skolegangens løp. Boka berører mange problemområder og deriblant mobbing.Skal ikke dra denne bokomtalen i det lange løp,men vil si at dette er en bok som har det lille ekstra. Med det lille ekstra mener jeg at dette er en bok som får deg til å ta til tårer av ting som skjer og du kjenner på både sinne samt frustrasjonene til hovedpersonene. Det var flere ganger jeg satt der å nesten messet "Å,nei å nei".

Boka er fylt med intens spenning,kjærlighet,romanse,magi,trolldom,overnaturlige hendelser,håpløse foreldre og ikke minst vennskap.


"Sirkelen" er det en bok å anbefale og det er en bok som vil passe både godt for voksne som eldre ungdom. Det er lenge siden jeg har lest en så god ungdomsroman innenfor Fantasysjangeren..


Oppfølgeren "Ild" kommer ut på norsk i 2013  og den aller siste boka "Nøkkelen" kommer ut på norsk 2014.Så jeg må nok smøre meg med tålmodighet med forsettelsen!

Boktrailer:


Intervju med forfatterne:


(Dette leseeksemplaret fra Gyldendal mottok jeg mot en ærlig omtale. )


Andre som har skrevet omtale om boka:
(Listen fylles på etterhvert!)11 kommentarer:

Julie

God omtale! Jeg tror du har rett i dette med sammenligningen til Twilight. Nå har jeg riktignok ikke lest den ut, men den minner ikke mye om inntrykket jeg har av Twilight-sagaen... :P

Mari

Så bra at du likte den, Nina. Jeg er enig i alt du skriver om Sirkelen :D

Anita

Denne har jeg nettopp begynt på. Virker bra!

Nina C.

@Julie: Tusen takk :) Skjønte ikke helt den parallellen til twilight sagaen,men kanskje på det elemntet at det hele foregår i en liten småby i Seattle.

@Mari: Så bra at du er enig:) Jeg fikk ikke sove helt i natt og ble ferdig med den rundt halv fire. Så denne omtalen ble skrevet ehm..ganske tidlig. hehe

Nina-Martine

Hørtes faktisk veldig interessant ut!

Siljeblomst

Jeg holder på med boka nå, og jeg liker den kjempegodt :-)

Nina C.

@Anita: Så bra at du har begynt på den:) Jeg likte den kjempe godt!

@Nina M: Den er kjempe bra og spennende! Du kan godt få låne den av meg. Den virker som en stor bok å lese,men den har korte kapitler og fortellermåten til forfatterene er bra!:)

@ Siljeblomst: Så bra! De omtalene jeg har lest av boka er det kun postive jeg har kommet over.

motionocean

Jeg synes den SER for skummel ut for meg, men det du skriver er da bra!

Nina C.

@motionocean: Takk:) hehe. Den er ikke SÅ skummel,men spennnende og full av mystikk:)

MoonStar

Fin anmeldelse :)
Er i gang med og lese den nå. Rundt 200 sider inne i den. Og så langt er jeg i hvertfall enig i det du skriver :)

Nina C.

@Moonstar: Takk! Så bra å høre! kos deg videre med boka!

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar! Den vil vises etter jeg har godkjent den! Velkommen tilbake skal du være!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...