CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

torsdag 5. januar 2012

Boktema: Årskavalkade

Da har Anettes bokboble startet et nytt år med boktemaer og årets første boktema er : Årskavalkade.


Lag gjerne et innlegg du også og legg igjen innleggets url i Mr.Linky på denne siden her hos Anettes Bokboble.
Greide ikke å velge bare én bok som "årets beste bok" og det ble heller 2 stk favorittbøker som jeg leste i fjor.  Jeg har sett filmene bak bøkene også og det er faktisk de beste filmene jeg har sett med tanke på at de har holdt seg tro mot boka.

"Vann til elefantene"(org. "Water for Elephants" ) av Sara Gruen fikk jeg til bursdagen min i fjor og jeg hadde ønsket meg den lenge.  "The Help" av Kathrynn Stockett kjøpte jeg etter jeg så filmen. Vet det er mange som hyller Paulo Coelho og hans forfatterskap,men jeg ble ikke noe særlig begeistret over "Alkymisten" etter endt lesing ,og jeg mistet hele tråden på historien hele tiden.  "Alkymisten" er jo en bok fylt med mange moralske dilemmaer og filosofiske tanker som tvister seg rundt på sidene gjennom hele boka .  Kanskje jeg kommer til å gi boka en sjanse en gang til,men tror jeg ikke kommer til å lese den om igjen på en god stund.


Jeg er en superfan av tvserien "Supernatural" og gledet meg veldig mye til å få denne her hjem.  Jeg hadde kanskje en smule store forventninger  til denne "companion" til tvserien ettersom hadde inntrykk at boka skal innholde mer om "uhyrene" og "demonene" de jakter på.  Det var jo ikke bortkastet penger,men hadde håpet på mer av forfatteren. 

Bokas layout inni ble ødelagt av alt for snirklete skrift i forsøk på herme etter dagboken til faren til "Sam" og "Dean" og illustrasjonene & tegningene var ikke de beste jeg hadde sett. 
Det jeg likte med boka var vel bildene fra tvserien av Jared Padelecki og Jensen Ackles som det var en god del av.. *fnis*

Før jeg leste denne boka hadde jeg ikke noe særlig store forventninger til den og det var faktisk min første bok innenfor "chic-lit" kategorien(hvis jeg skriver navnet riktig).  Men Sophia Kinsella sin morsomme og enkle fortellermåte gjorde denne boka til en lettlest,men morsom leseropplevelse. Jeg satt å irriterte meg på hovedpersonen til tider,men måtte til tider le av alt det hun greide å rote seg oppi. I 2012 skal jeg lese mer sånne "lettleste" bøker. 


Sånn der var min liste ferdig! Titt innom her for å lese mer årskavalkader!10 kommentarer:

Beathe

De to første bøkene du nevner har jeg liggende i bokhyllen over uleste bøker. De to neste har jeg ikke lest heller , den siste du nevner har jeg nettopp bestilt til min utfordring om å lese bøker på engelsk i år. Chick-lit er kjekk lesing syntes jeg og kan anbefale bøkene til Carole Matthews også.Fin kavalkade:-))

Mai Lene

Eg har tenkt å lese Alkymisten snart. =) Får sjå kva eg synes om boka.

Siljeblomst

Så fin kavalkade! Jeg har veldig lyst til å lese The Help :-)

Julie

Av disse har jeg bare lest 'Alkymisten', og den synes jeg var sånn passe. Ikke kjempedårlig, men ikke fantastisk. 'Veronika vil dø' gjorde større inntrykk på meg. :)

Nina-Martine

Holder på å lese The Help, men det går så sakte fremover for min del! Leser kanskje tre sider per dag :p

Anette

Så flott kavalkade! Jeg elsker "The Help" og Shopaholicbøkene er jo bare fantastiske. Som deg irriterer jeg meg grønn over hovedpersonen, men samtidig er hun jo så morsom. Shopaholic and baby er den aller beste!! Så utrolig fin header du har fått, hvor har du funnet fontene til "I Ninas Bokverden"? Klem fra Anette :)

Berit

Jeg er superenig i at både Vann til elefantene og Barnepiken er flotte leseopplevelser. Sara Gruen har kommet med ei ny bok nå, Apehuset, den er jeg kjempespent på!

Bokelskerinnen

I år skal jeg få lest Vann til elefantene og Barnepiken, har inntrykk av at jeg har to store leseopplevelser i vente.

Mari

Jeg har faktisk lest hele tre av bøkene på listen din, The Help var utrolig god. Jeg kom meg igjennom Alkymisten på lydbok men den fenget ikke meg. Likte ikke Kinsellas bok jeg, men er glad den fungerte for deg :)

Nina C.

@Beathesbokhylle: Takk:) Skal også få lest mer "Chic-lit" i år .Så takk for tipset!

@ Mai Lene:Så bra! Si fra hva du synes om "Alkymisten". Skal nok prøve meg på boka en gang til. Likte "Veronika vil dø" av Paulo Coelho.Så det er ikke det at jeg ikke liker han som forfatter,men den boka falt ikke helt i smak hos meg.

@ Nina M: hehe, gikk litt saktig i begynnelsen for min del. Er jo ganske små skrift på sidene.

@Berit: Så bra at du er enig!:) Skal sjekke ut den nye boka til Sara Gruen!:)

@Bokelskerinnen: Det vil du få:) Likte kjempe godt de bøkene!

@Mari: Kult at du har lest noen av bøkene på listen da.:) Syntes starten på kinsella sin bok var litt treg,men jeg syntes det tok seg opp mot slutten.

@Julie:Veronika vil dø gjorde også inntrykk på meg. Synes “Alkymisten” var grei. Hadde vel litt store forhåpninger ettersom alle snakket så varmt om den. Leste jo den når jeg var litt forkjølet,så kanskje ikke topplokket var helt med den dagen,hehe:)

@ Anette: Takk Anette! Koselig å høre! Skal se å få lest mer shopoholic bøkene til Kinsella.
Jeg fikk de fontene på headeren på polyvore.com. Det er nettside hvor man egentlig setter sammen klessett osv. Men jeg tar bare skriften og skriver det jeg vil,og tar skjermbilde av det og lager header på min fotoredigeringsprogram.

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar! Den vil vises etter jeg har godkjent den! Velkommen tilbake skal du være!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...