CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

lørdag 19. mai 2012

La meg synge deg stille sanger av Linda Olsson

Tittel: La meg synge deg stille sanger(Org.tittel: Let me sing you gentle songs)
Forfatter: Linda Olsson
Oversetter: Bente Klinge
Forlag: Vigemostad & Bjørke
Utgitt: 2008 [Norsk utgave]
Format: Innbundet
Antall sider: 284
Kilde: Lånt på biblioteket

OM BOKEN:
En mørk og kald vinterkveld kommer Veronika, en ung forfatter, til et avstedsliggende hus i en liten by i Sverige. Hun er på jakt etter ensomheten og stillheten for å skrive ferdig en bok og for å komme over en stor sorg. Hennes ankomst registreres i stillhet fra nabohuset over veien. Der bor Astrid, en gammel kvinne som på folkemunne kalles Heksen. Astrid lever stort sett bak husets beskyttende vegger. Ingen vet at hun ruger på mørke familiehemmeligheter og en personlig tragedie. I løpet av våren nærmer de to kvinnene seg hverandre. Et uventet og uvanlig vennskap vokser frem - et vennskap som kommer til å forandre de to kvinnenes liv. La meg synge deg stille sanger er en vakker bok som gjør et sterkt inntrykk på sine lesere. Boken er oversatt til en rekke språk og er på kort tid blitt en internasjonal bestselger. Dette er en av de mest solgte romanene i Norge i 2009, og boken har vært på bestselgerlistene i over ett år.

LITT OM FORFATTEREN:
Linda Olsson(F.1948) vokste opp i Stockholm der hun studerte Jus.Hun flyttet fra Sverige i 1986 og bodde blant annet i England, Kenya, Singapore og Japan.Hun arbeidet for det meste i bank og finans.I 1990 slo hun og familien seg ned i Auckland (New Zealand) der hun nå bor. Hun har forut "Din Godhet" som kom ut i Sverige i 2011 skrevet bøkene "La meg synge deg stille sanger" og "Taushetens konsekvenser". Bøkene hennes har blitt godt mottatt rundt omkring i verden og er oversatt


MIN MENING OM BOKEN:
Da fikk jeg satt med ned å skrive om boken "La meg synge deg stille sanger" som er skrevet av Linda Olsson. Dette er den andre boken jeg leser av henne,og jeg har bl.a lest "Din godhet" som jeg likte kjempe godt.  Jeg har nå begynt på den tredje boken til Olsson "Taushetens konsekvenser".

I denne boken møter vi en ung forfatter(Veronica) som flytter til et lite avsideliggende bygd i Sverige. Naboen ved siden  av henne(Astrid) kalles av andre i bygda for "heksa" og er en ensom ulv. Veronica har sin egne grunner for å søke ensomheten som huset hun leier har. Etter hvert begynner de to kvinnene la seg kjenne og sammen uten å vite leger de hverandres "sår"gjennom boka.

Denne boka gikk fort å lese når man først setter seg ned,men jeg leste den i rykk og napp pga jeg har kommet inn i en periode hvor lesing av bøker går treigt. Vanligvis skjer det når jeg leser og leser uten å gjøre noe annet,og da tar man det litt ro i svingene etter på. hehe

Men uansett var dette en bok som falt i smak hos meg og jeg begynner å kjenne igjen språket som er gjennomgående i Olsson sine romaner. Felles trekket jeg merker nå er at hun bruker mye av New Zealand som base eller som karakterne i boka som ofte har enten bodd der eller vært på reise.

Det var noen som la igjen en kommentar  på min omtale om "Din godhet"  var nesten lik "La meg synge deg stille sanger". Men jeg kan ikke si at den er prikk lik,men den har elementer som er i begge bøkene. Jeg har så vidt begynt å lese "Taushetens konsekvenser" og hvis jeg ikke husker galt så bor også eller har hovedpersonen tilknyttning til New Zealand på en eller annen måte.

I denne boka bytter fortellerstemmen mellom "Astrid" og "Veronica". Hvert kapittel har også en strofe fra et dikt eller sang som setter stemningen for kapittelet hvis jeg kan si det.  Kapittelene er relative korte og hvert kapittel plukker opp "den røde tråden" fra det forrige så det ikke blir noe unødvendige hopp frem og tilbake. 

Som "Din godhet" er denne boka sterk og fin å lese. Det er deler hvor jeg satt med klump i halsen og tårene presset på. Linda Olsson er kjempe flink med å beskrive følelser og samt å lage troverdige miljøskildringer. Jeg hadde lyst å gi en god klem til "Astrid" iløpet av boka og gjennom boka gjennom går hun en forandring.

Kort fortalt er denne boka en kjempe flott og sterk bok fra Linda Olsson. Den tar tak i deg fra bgeynnelsen og du blir dratt med videre i boka av dens sterke historier og flott fortellerspråk. Linda Olsson sine bøker griper meg stadig og jeg ser frem til å lese flere bøker av henne i fremtiden.

 Har du lest boka? Din mening?

Les min omtale om "Din godhet" her

9 kommentarer:

Gråbekka`s Blogger

Har lest boken og jeg likte den veldig godt, faktisk er den en av mine favoritter:)Er veldig glad i Linda Olssons måte å skrive på. New Zealand, er visst på en eller annen måte med i alle bøkene hennes, morsomt:) Får nesten lyst å reise dit:) Ha en fin lørdag:)

Beathe

Fin omtale:-) jeg likte denne boken godt jeg også, en vakker og sterk historie. Jeg begynte såvidt på "Taushetens konsekvenser" men den traff meg ikke, men jeg gir meg ikke, skal ta fatt på den igjen om litt. For jeg "skylder" ikke på boken helt enda;-) Blir spennende å høre hva du syntes om den når du er ferdig. Er enig med deg i at "La meg synge seg stille sanger" ikke er lik på "Din godhet" selv om noen elementer er i alle bøkene hennes.

ellikken

Jeg ble fullstendig solgt av La meg synge deg stille sanger. Det er gått noen år siden jeg leste den, men fremdeles tenker jeg på den som en av bøkene som har gjort aller sterkest inntrykk på meg. Jeg gråt så jeg hulket, og brukte lang tid på boken for virkelig å la den smyge seg inn i hjertet. Vidunderlig sår, vond og vakker.

metanoia

dette er en av de fineste bøkene eg vet om :)

Nina C.

Svar til:
Gråbekka's blogger: Bra at du likte boka godt:) Nå må jeg se å få meg boka til odel og eie. Jeg lånte den på biblioteket der jeg bor. Som du sier så får man litt lyst til å reise til New Zealand etter å lese bøkene hennes.

Beathe's bokhyller:Helt enig i det du skriver. Det er en sterk og vakker historie vi blir presentert for. "Taushetens konsekvenser" har jeg såvidt begynt å lese i før jeg ble helt oppslukt av en annen bok. hehe. men skal begynne ordentlig på den etter jeg har lest "bake kake søte".:)


Elikken:Ble helt solgt at "La meg synge deg stille sanger" også.Fint å høre at det ikke er bare meg som felte en del tårer iløpet av boka:)

Mary-Anne: Samme her også:) En av favoritt bøkene mine:)

Ellen

Dette er en av de bøkene jeg er glad og takknemelig for å ha lest <3 Bra du også likte den!

Nina C.

SVAR TIL:

ELLEN: Er også kjempe glad for å ha lest den:) Må få den til odel og eie,og på plass i bokhylla mi snart:)

Lotten

Det här är en av mina favoritböcker, och jag älskar hennes språk. Har läst alla hennes böcker och det här är min favorit.

Nina C.

SVAR TIL:

LOTTEN: Skjønner godt hvorfor det er en av dine favoritt bøker:) Liker godt språket og forteller stilen til Linda Olsson:)

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar! Den vil vises etter jeg har godkjent den! Velkommen tilbake skal du være!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...