CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

fredag 9. mars 2012

Bokbloggerturnéen: En drapsmann blir født av Darren Shan


Da er det min tur i Bokbloggerturnéen om å blogge om boken "En drapsmann blir født" av Darren Shan. I går blogget Synne om boka og i morgen er det Moonstar's Bokverden som skal blogge om boka.


Tittel: En drapsmann blir født (org.tittel: Birth of a Killer)*
Forfatter: Darren Shan
Oversetter:Halvor Kristiansen
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesdato:06.02.12
ISBN:9788202358853
Språk/målform:Bokmål
Innbinding:Innbundet
Antall sider:216
Målgruppe:12-16 år
Kilde: Anmelderutgave i forbindelse med Bokbloggerturnéen.

Forfatterens hjemmeside:http://www.darrenshan.com/

 *Boka er en del av en bokserie på fire bøker


Om boka:
Da den unge gutten Larten dreper sin tyranniske og voldelige sjef, må han flykte sin vei fra alt. Fra arbeidsplassen, hjemmet og familien, byen. Den første natta på flukt skjuler Larten seg i en krypt på en av byens kirkegårder, og der møter han den mystiske og karismatiske vampyren Seba Nile. Larten blir vampyrens assistent. Fortsatt er Larten menneske. Men for hvor lenge?

En drapsmann blir født er første bok i Sagaen om Larten Crepsley. Dette er en ny vampyrserie på fire bøker, skrevet avsuksessforfatteren Darren Shan. Et must for alle Shan-fans.


MIN MENING OM BOKA:
Nå jeg så denne boka over listen på bøker som skulle utgis iløpet av vår 2012 ble jeg nysjerrig og måtte få lest den. Jeg kan vel ikke si at jeg hadde de aller største forventningene til boka,men det var kanskje like greit.

I boka følger vi Lartan fra han er en ung gutt til han en dag etter å sett sin tyraniske sjef drepe en gutt på fabrikken han jobber på, klikker Lartan og dreper sjefen sin. Etter det flykter han fra landsbyen hvor han kald og gjennomvåt etter et regnvær,søker tilflukt i en gravkammer på en av byens mange gravgårder. Der møter han på en mystisk skapning som han etterhvert får vite er en vampyr. Fra der blir Lartan kastet ut i en verden som han ikke trodde fantes.

Forut hadde jeg ikke lest noe av Darren Shan, og jeg har etter å lest denne boka blitt litt nysjerrig på hans forfatterskap. Han har skrevet to andre bokserier for barn og ungdom (Sagaen om Darren Shan / Demonata-serien). 

Darren Shan skriver ganske rett frem og enkelt. Denne boka passer bra i den aldersgruppen den er for,men jeg følte den ble litt for det lettleste delen for min del. Jeg liker godt bøker som faller innomfor sjangen "Fantasy" og selvsagt handler om vampyrer. 

Boka er delt opp i fire deler og hver handler om ulike deler av Lartans nye liv.

Boka har selvsagt sine sterke deler hvor  jeg måtte bare ligge våken midt på natten å lese videre. Men den hadde noen deler hvor ting gikk litt fort unna og jeg følte ikke forfatteren hadde lagt så mye tid i miljøskildringene som jeg hadde likt for å skape en slags ramme rundt historien.  Fullt mulig jeg ikke helt fikk det med meg,men jeg var litt usikker på hvilken tid historien utspilte seg i. Vet det ikke er i nå tid,men det hadde vært fint å vite sånn ca så man kunne vite hvordan samfunnet var osv.
Forfatteren: Darren Shan


Vampyrdelen av boka var ikke helt som jeg trodde,og det er kanskje bare for min egen del som har et slags "visjon" på hva en vampyr er og skal oppføre seg. Vet jo at man ikke kan gå helt "True Blood" i den aldersgruppen boka er tiltenkt for. 

Kort oppsummert kan jeg vel si at boka er en lett lest barne/ungdomsbok som i det store er en god start på en bokserie hvor vampyrer er i fokus. Passer for de som liker skrekk og fantasy bøker!

Jeg kommer til å forsette og  lese bokserien for å se hvordan den ender,selvom jeg kanskje ikke var helt "blown away" av  den første boka  i bokserien om Lartan Crepsley.

Et pluss er vel også bokomslaget på den norske utgaven! Foruten den Australske bokomslaget var den norske veldig passende.
Den australske bokomslaget er nr.tre ytterst til  høyre,øverste rad.
Har du lest boka? Din mening?
2 kommentarer:

Gråbekka`s Blogger

Fin bokomtale, ble litt nyskjerrig på boken. Kanskje jeg skal lese den en gang:) Det norske og australske var klart de fineste bokomslagene:)

Ha en fin lørdag!:)

Nina C.

Takk:) Den var en bra start på en bokserie:) Jeg er litt mer vant til trueblood/vampire diaries vampyrer enn det som blir fremstilt i denne boka.hehe:)

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar! Den vil vises etter jeg har godkjent den! Velkommen tilbake skal du være!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...