CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

fredag 4. mai 2012

Brisingr av Christopher Paolini

Tittel: Brisingr* /Eragon Skuggedreper og Safira Bjartskulars sju løfter; arven
Forfatter: Christopher Paolini
Oversetter: Eva Storsveen,Kyrre Haugen Bakke og Morten Hansen
Forlag: Cappelen Damm
Utgitt: 2010
Format: Pocket
Antall sider:959
Kilde: Kjøpt selv

* Del av en serie: 1.Bok : Eragon(2002), 2.bok: Den eldste(2005),3.bok: Brisingr(2010) og 4.bok: Arven(2011).

OM BOKEN:
Eragon oppdager at han er bundet av et villnis av løfter han ikke vet om han kan holde. Det første av disse løftene er eden han har avlagt overfor fetteren sin, Roran: Han skal hjelpe ham å befri kjæresten hans fra kong Galbatorix klør. Men Eragon har andre forpliktelser også.Varden har desperat behov for hans evner og styrke - på samme måte som alvene og dvergene har det. 
Da uroen sprer seg blant opprørerne og faren truer fra alle kanter, blir Eragon tvunget til å treffe valg - valg som kommer til å føre ham tvers over Riket og enda lenger, valg som kanskje vil medføre personlige ofre ingen har forestilt seg.Eragon er de gode kreftenes største håp i kampen mot tyranniet. Kan han, som en gang var en enkel bondegutt, klare å samle opprørsstyrkene og beseire kongen?


LITT OM FORFATTEREN:
Christopher Paolini (født 17. november 1983) er forfatteren av trilogien (senere syklusen) Arven.Paolini ble født i det sørlige California, men vokste opp i Paradise Valley i Montana, der han fortsatt bor. Han fikk hjemmeundervisning gjennom hele skolegangen, og han fullførte ungdomsskolen da han var 15 år.
Som 15-åring begynte han på romanen Eragon, og dens fortsettelse, alt satt i den fiktive verdenen Alagesia. Allerede da han var 19 år gammel havnet boka hans på New York Times' bestselgerliste. Les mer her !|Hjemmeside

MIN MENING OM BOKEN:
Da har jeg endelig fått somlet meg til å skrive en omtale om den tredje boken i serien som omhandler "Eragon" sin kamp mot den onde kongen Galbatorix. Jeg leste de to første bøkene i serien for en del år siden og har ikke skrevet noe omtale om de. Så jeg må nok lese de om igjen. Men i dag ble jeg også ferdig med den siste boka i "Arven-syklusen" (altså siste bok om Eragon) av samme forfatter. Jeg leser "Arven" i forbindelse med bokblogger turnéen så dere må vente til det er min tur til å skrive om den. Min dag er 16.mai!
Fra filmen "Eragon" (2006).

Så over til "Brinsgr". Ettersom det var over 3 år siden jeg leste "Den eldste" så var jeg usikker om jeg hadde glemt for mye til at jeg skulle få fullt utbytte av den tredje boken.Men heldigvis er det i begynnelsen av hver bok f.o.m Den eldste som oppsummerer alt som har skjedd i forrige boken enkelt så du får med deg det viktigste. Så det tok en stund for å komme i gang med boken,men etterhvert fløy sidene unna like fort som "Safira" (dragen til Eragon) flyr.hehe.
Alve prinsessen Arya | fra filmen "Eragon" (2006)

 I den tredje boken møter vi "Eragon" igjen og vi følger han idet de møter de farer ,og trusler mot Varden i deres kamp for å fjerne den onde kongen Galbatorix fra makten. I forrige bok ble kjæresten til Roran som er fetteren til Eragon,kidnappet av de onde Ra'zakene som er Galbatorix sine tjenere. Så i begynnelsen av boka følger vi deres ferd mot å redde henne. Utover boken nærmer det seg endemålet og vi følger forberedelsene samt motstanden Varden møter med Eragon i spissen. Vil de greie å samle nok styrker og visdom til å styrte (samt drepe) Galbatorix? Hva er de villig til å ofre for å oppnå det? 

Selve boka er på 959 sider,men en del av de er tatt av til å forklare det urgamlespråket og alvenes språk som vi møter på i boka. Iløpet av de sidene veksler kapittelene å handle om Roran, Nasuada(Vardens leder), Safira og selvsagt Eragon. På den måten føler jeg at jeg får en bedre dybde og kan se historien fra ulike sider. Forfatteren skriver så "flytende" hvis jeg kan bruke den termen. Jeg merker ikke at sidene flyr unna pga jeg blir helt oppslukt av historien. Så det var enkelte dager hvor jeg nesten mistet nattesøven pga jeg glemte tid og sted. heheBoka slutter så og si åpent,og forsettelsen blir da i "Arven". Som forfatteren skrev i etterordet på boken så innså han at han ikke kunne avslutte serien med "Brisingr" som planlagt ettersom det var mye løse tråder og svar som ville blitt hengende. Den tredje boka er fylt med mye som skjer og vi får vite en del. Selvom deler av boka gikk litt saktigere enn vanlig, så trekker det ikke ned på boka i helhet. Vi som lesere blir med på reisen til Eragon og Safira, deres bekymringer,håp, seiere og  nederlag. Eragon fremstår som en ekte helt,men en helt som har svake sider likså sterke. Det gjør han menneskelig selvom etter han ble Drageridder og med hjelp av alvene har endret seg.

Kort fortalt en bra forsettelse på "Arven syklusen". Den er fylt med spenning,drama, humor og magi.Boka jobber mot en spenningstopp og vi leser følger somsagt Eragon og Safira der de kjemper mot Galbatorix og Riket. 

Har du lest boka?
   

2 kommentarer:

Gråbekka`s Blogger

Skjønner jeg må kaste meg over denne serien også:) Morsomt å lese om forfatteren, imponerende:) Ha en flott helg videre:)

Nina C.

Svar til:
Gråbekka's blogger: Kast deg i vei over den:) hehe. En av mine favoritt fantasy serier foruten Harry Potter sagaen, Sagaen on Belgarion m.m:) Du får ha en flott helg videre!

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar! Den vil vises etter jeg har godkjent den! Velkommen tilbake skal du være!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...