CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

søndag 1. april 2012

Bokomtale:Dødslekene av Suzanne Collins

Tittel: Dødslekene (Org.tittel: The Hunger Games)
Forfatter:Suzanne Collins
Oversetter:
Torleif Sjøgren-Erichsen
Forlag:
Gyldendal
Format
:
Pocket
Språk:
Norsk (bokmål)  
Utgitt: 2008
Antall sider: 452
Kilde: Lånt på biblioteket 


Om boken:
Tenk deg en blodtørstig variant av Robinson-ekspedisjonen. En moderne gladiatorkamp i en høyteknologisk tidsalder. Dystopisk science fiction med samtidskritikk i framtidsklær. Og en gripende kjærlighetshistorie. Da har du Dødslekene.

Dødslekene har ligget kontinuerlig på New York Times bestselgerliste siden den utkom i september 2008.
 Manus til oppfølgeren Catching Fire har vært voktet som en statshemmelighet fram til utgivelse. Dødslekene er solgt til 32 land så langt, og har vunnet en rekke priser i USA; bl.a.:Cybils Award for Young Adult Fantasy & Science FictionNew York Times Notable Book Horn Book Fanfare Book Publishers Weekly Best Book Booklist Editor's Choice School Library Journal Best BookNew York Times Book Review Editors' Choice;Kirkus Best Book of 2008.


Litt om forfatteren:


Suzanne Collins (født 1962) er en amerikansk forfatter. Hun har skrevet en trilogi av ungdomsbøkene Dødslekene (The Hunger Games), Opp i flammer (Catching Fire) og Fugl Føniks (Mockingjay) Foruten (The Hunger Games" triologien har hun skrevet en annen bokserie( The Underland Chronicle) og en rekke andre bøker.
(Les mer på: Wikipedia| HjemmesideMIN MENING OM BOKEN:
I går ble jeg ferdig med den første boken i "The Hunger Games" triologien og den andre boken "Catching fire" er allerede lånt fra biblioteket og ligger klar til å bli lest. Jeg så denne filmen med samme navn i forrige uke og jeg likte den kjempe godt.  

Det er kanskje litt i feil rekkefølge å lese boka etter filmen,men jeg syntes det funket greit. Jeg likte boka hakket bedre en boka,og det er jo som alltid bøkene som trekker det lengste strået ifht til filmen. Men jeg syntes de hadde gjort en god jobb og holdt seg til boka.

Denne boka møter vår kommende heltinne Katniss i utkanten av  Stollen (Distrikt 12). Her bor hun sammen med moren sin og lillesøsteren Prim under ikke så veldig bra kår,men takket være Katniss gode jaktkunnskaper og bue ferdigheter har familien mat på bordet.  I Panem holdes det hvert år et tvshow kalt "Dødslekene" hvor hver av de 12 distriktene skal sende 2 tributter(gutt og jente). Hvor de igjen skal representere sitt distrikt i et spill som har dødelig utfall og hvor kun 1 vinner spillet.  På uttaks dagen tar Katniss lillessøsterens sin plass i spillet og med det starter kampen for å overleve.


Fra filmen "The Hunger Games" |Jennifer Lawrence spiller "Katniss" i filmen.

Bokas 452 sider fløy unna ettersom kaptilene sluttet spennende og selve boka er delt opp i tre hoveddeler igjen. Jeg synes forfatteren gjorde en god jobb med karakterene i boka og Katniss virker både sterk,modig og sårbar på en tid. Hun er lur og vet hva hun vil,og det er noe som kommer bra inn ettersom "spillet" pågår.


Nå gleder jeg meg bare  til å lese videre i triologien, og spent på neste film som skal visst komme i slutten av 2013. Det blir en lang vente tid,men innen den tid har jeg nok lest ferdig triologien.

 Jeg har lånt den andre boka i serien på engelsk ettersom biblioteket hadde ikke fått inn den norske. Men jeg liker aller best å lese bøkene på original språket og som oftest er det engelsk.

"Dødslekene " er absolutt en bok jeg anbefaler og boka har litt av alt. Den har spenning, litt humor,romanse og masse annet.

Har du lest boka?  


8 kommentarer:

Gråbekka`s Blogger

Fin anmeldelse:) Spennende bok, synes det er den beste boken i triologien:) Gled deg til neste, den er ikke dårlig den heller altså:) Stilig layout:) Klæm!

Nina C.

@Gråblekka's Blogger: Takk Isabella! Gleder meg til å ta fatt på den neste!

Fikk lyst å prøve en annen layout og så at det var noe link på din blogg. :) Litt uvant med bloggmal på blogspot ifht wordpress osv

Nina C.

@Gråblekka: Takk Isabella! Gleder meg til å ta fatt på den neste!

Fikk lyst å prøve en annen layout og så at det var noe link på din blogg. :) Litt uvant med bloggmal på blogspot ifht wordpress osv

Gråbekka`s Blogger

Var veldig fargerik og fin layout:)Morsomt å leke litt med utseende:)

SV: Nei har ikke hatt problemer med å kommentere. Men jeg vet venner som har skrevet på bloggen min, har fått slettet beskjeden til meg noen ganger, så tror den kan fuske til tider:)

Nina-Martine

Har ikke lest den nei, men må jo innrømme at jeg blir nysjerrig, som vanlig. Pleier jo som regel å lese bøker etter å ha sett filmene :p

Nina C.

Svar til:
@Nina-Martine: Så bra at du ble nysjerrig! Boka er verdt å lese,selvom du kanskje nå vet hva som skjer videre i de neste to bøkene:P hehe

Mari

Så fint at boken falt i smak, Nina! Jeg falt pladask for den selv da jeg leste den :)

Det som kan være greit å vite fra norsk til engelsk versjon er Storm = Gayle, Spottekråker = Mockingjay :) Det irriterte meg litt da jeg hørte siste på norsk lydbok og jeg hadde lest de to første på engelsk. Hvorfor oversette navn på personer? Det forstår jeg ikke, med mindre det er av betydning slik som i Harry Potter. Barn ville jo ikke forstått noe om alle navnene der var på engelsk.

Så fint det er blitt her inne forresten!

Nina C.

Svar til:
Mari: Takk, fikk lyst å teste ut litt annerledes design:)

Likte "dødslekene" godt og ser frem til lese videre. Jeg pleier vanligvis å lese på engelsk,men så var den engelske versjonen utlånt når jeg var innom forrige uke. Synes det er litt teit at de bytter navn.Men nå vet jeg at gayle er storm så jeg ikke stusser på det når jeg leser "catching fire":)

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar! Den vil vises etter jeg har godkjent den! Velkommen tilbake skal du være!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...