CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

søndag 5. februar 2012

Bokomtale: Skjebnesøstrene av Eleanor Brown

  • Tittel: Skjebnesøstrene (Org.tittel: The Weird Sisters)
  • Forfatter:Eleanor Brown
  • Oversetter:Nina Aspen
  • Forlag:Pantagruel 
  • Format: Innbundet
  • Språk: Norsk (bokmål)
  • Utgitt: 2012
  • Antall sider: 378
  • Kilde: Mottatt anmeldereksemplar fra forlaget 
  • Besøk forfatterens hjemmeside her!


Om boka:
"Det finnes ikke et problem som ikke et lånekort på biblioteket kan løse." Møt søstrene Cordy, Rose og Bean. Tre søstre i tredveårene som elsker hverandre, men som ikke liker hverandre særlig godt. Familien Andreas har en stor lidenskap i livet: bøker. Som svoren bokelsker snakker faren, en velkjent professor i Shakespeare, nærmest utelukkende i vers. Den eksentriske familien blir gjenforent når de tre svært ulike søstrene reiser hjem. Det søstrene forteller hverandre, og seg selv, er at de er kommet hjem fordi moren er blitt syk. Den egentlige grunnen er at alle tre har mislykkes i livet: Den mellomste søsteren er tatt i underslag og den yngste søsteren er blitt gravid uten å vite hvem som er barnets far. Nå ønsker de å slikke sine egne sår og begrave sine hemmeligheter. De innser etter hvert at det de tidligere forsøkte å rømme fra: hverandre, den lille hjembyen, seg selv - kan ende opp med gi dem mer enn det de noensinne hadde forventet


 
Etter jeg mottok denne fra forlaget  var jeg nysjerrig på boka og gledet meg til å lese den. Selvom jeg hadde hørt delte meninger om boka håpet jeg å få en bra leseropplevelse. Boka startet bra og hadde bra flyt mot midten av boka hvor den igjen dalte nedover. Forventningene til boka ble ikke helt innfridd følte jeg.

Boka fokuserer på de tre søstrene( Rose, Cordy og Bean) Andreas og vi som lesere får følge med når alle tre søstrene igjen møtes pga morens sykdom.  Alle har sine egne grunner for at deres hjemkomst og gjennom boka som er gjennomsyret med sitater og ordtak fra Shakespears mange stykker, ser vi de alle sammen takle både morens sykdom og deres egne problemer. Når familien har problemer tyr de gjerne til bøkenes trygge omgivelser og rømmer vekk fra omverden.

Boka  i det store bildet  er  bra i seg selv og har sterke partier som driver frem historien, men når de sterke partiene og flyten stopper opp føler jeg at det ble vanskelige å forsette og  lese. Jeg brukte lang tid på denne boka og selvom jeg syntes den var bra i starten mistet den gnisten mot slutten av boka. Jeg følte også forfatteren hadde en trang til å forklare ting og hendelser i parenteser som igjen gjorde så at det ting stoppet opp litt.  For å si det sånn gjorde hun en liten bihistorie om til en veldig lang én. Men det forfatteren skal få pluss for er hennes miljøskildringer.


Kort forfalt er "Skjebnesøstrene" en  bok med gode og sterke partier. Historien er blir sterk pga morens sykdom og søstrenes egen kamp med sine egne problemer . Men bokas historie faller sammen midtveis i boka.

Grunnen til at boka for min del ikke levde helt opp forventningene jeg hadde opparbeidet ,var at boka ble  alt for drøy . Det var også en  kombinasjon av lange setninger, unødvendige forklaringer i parenteser og forutsigbar slutt  som gjorde at jeg tilslutt måtte pushe meg litt for å bli ferdig.  Jeg hadde lyst å like den og boken var som nevnt ovenfor lovende i starten og videre mot midten.  Det hadde heller ikke gjort noe særlig hvis boka hadde 100 sider mindre ettersom jeg følte historien (og løsningen hvis jeg kan si det sånn) ikke trengte over 370 sider for å komme i havn.


Har dere lest boka? Del gjerne deres meninger under!


6 kommentarer:

Gråbekka`s Blogger

Har ikke lest boken, men har veldig lyst å lese den:) Hører det er mye forskjellige meninger om den der ute, så jeg er spent på om den vil falle i smak:)

Nina-Martine

Handlingen hørtes veldig lovende ut, men tror neppe jeg leser den alikevel etter å ha lest din mening..

Nina C.

Har hørt mye forskjellig også om boka:) Denne falt ikke helt i smak hos meg. Ser frem til å høre din mening:)

Nina C.

Handlingen er lovende :) Var en bra start,men jeg følte den mistet litt av gnisten mot slutten .

Beathe

Jeg likte boken veldig godt jeg, men det er jo bra at det er slik. Smaken er jo ikke lik hos alle.

Nina C.

hehe,nei smaken er ikke lik hos alle. Jeg syntes boka var grei,men ikke over-the-top bra. Men kommer til å sjekke ut flere bøker av forfatteren,men det var somsagt denne boka som ikke helt falt i smak.

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar! Den vil vises etter jeg har godkjent den! Velkommen tilbake skal du være!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...