CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

mandag 23. januar 2012

Bokomtale: "Kan dere myrde min mann?" av Maria Ernestam

Tittel: Kan dere myrde min mann?
Forfatter: Maria Ernestam

Oversetter:Hilde Strømsnes
Forlag:Perleblekk forl. 
Format: Pocket
Språk: Norsk (bokmål)
Utgitt: 2011
Antall sider: 319
Kilde: Mottatt fra forlaget (Perleblekk)
Forfatterens hjemmeside


OM BOKA:
«Jeg har et oppdrag til dere. Jeg vil at dere skal myrde min mann», sier den eldre damen mens hun plukker nervøst på knappene på blusen.

Tre venner, en kafé og noen mord

Elsa Karlsten har blitt mishandlet på det groveste av ektemannen i årevis. Nå oppsøker hun det nystartede firmaet Kleopatras kam for å få dem til å løse problemet. Deres forretningsidé er jo å løse alle kunders problemer. Så hva med et lite drap? Elsa er villig til å betale meget godt. For hun orker ikke lenger det helvetet hun lever i …


 Etter å lest en fin omtale om denne boka på Julies bokbabbel ble jeg glad når jeg fikk tilsendt boka fra Perleblekk for et par uker siden. Tok fatt på denne boka med stor entuasisme og var ikke skuffet ved bokens ende for å si det sånn.


Boka sirkulerer rundt tre personer (Mari,Anna og Fredrik) som er gode venner. Selvom de har kjent hverandre i årekke vises det gjennom boka at de egentlig ikke vet så mye om hverandre som de trodde. Sammen starter de "Kleopatras Kam" som skal løse alle problemer som kundene kom med.Alt fra interiør problemer til leksehjelp . Men hva med hjelp til å drepe et menneske?


En dag kommer Elsa Karlsten innom med en utenom vanlig forespørsel. Hun vil at de tre vennene skal myrde hennes mann som systematisk har mishandlet henne psykisk og fysisk gjennom hele ekteskapet. Hun sier at de vil bli betalt for jobben. 


Med den jobbforspørsel skaper det grunnlag for hele bokas handling.Moralske problemestillinger dukker opp gjennom boka og spørsmålet som kanskje man tenker er : Hvor mye er et menneskes liv verdt? Kan et mord bli rettferdiggjort?

Boka er delt opp i relative korte kapitler som igjen bytter mellom synspunktene til Mari/Anna/Fredrik. Vi får også vært med hovedpersonene til deres egen barndom og kapitelene veksler mellom nåtid/fortid . Forespørselen til Elsa skal føre til uante konsekvenser for både Mari,Anna og Fredrik.


Kan ikke si noe særlig mer nå uten å røpe alt for mye. Boka er en spenningroman uten like og jeg har ikke vært borti en lignende bok før. Selvom boka starter med en pang start og flater ut midtveis er det mot slutten løse tråder og forvirrende ting som oppstår forut i boka;løses opp. 

Eneste jeg kan pirke på er vel at jeg synes forfatteren var litt slapp med tanke på vise til hvem som snakket og hvem det handlet om. Det er noen ganger jeg var litt små forvirret og måtte bla litt tilbake for å se hvem kapittelet handlet om. Kan hende at det var bare meg som ikke hadde hodet på rett plass.

 Boka anbefales videre til de som liker krim og spenning. Kan nesten si at vi får en annen vinkling enn ellers vi får i "krim" bøker.  Les gjerne Julies bokomtale her!

Dette var første boka jeg har lest av den svenske forfatteren Maria Ernestam og jeg har vært heldig å fått en annen bok av henne fra Perleblekk. Den boka heter "Alltid hos deg". Så jeg gleder meg til lese flere bøker av Ernestam!


 12 kommentarer:

Beathe

Flott omtale, har sett det er flere som har lest denne og ble veldig nysgjerrig

Mari

Flott omtale, Nina. Både Julie og du klarer å få meg nysgjerrig på boken. Kanskje jeg må lese den en vakker dag? :)

Nina C.

Takk Beathe! Ble nysjerrig på denne boka etter å lest en omtale hos Julies Bokbabbel.

Nina C.

Takk Mari! Så bra at du er nysjerrig!hehe. Er en fin bok!

Beathe

den er herved på vei til meg, denne MÅTTE jeg jo bare ha.

Nina C.

hehe,så bra!:) Thumbs up!

Nina-Martine

Hørtes ut som et interessant plot!

Gråbekka`s Blogger

Måtte notere den ned, for den hørtes jo bare helt fantastisk ut:)

Nina C.

Supert :) Gleder meg til lese mer av Maria Ernestam:)

Nina C.

Ja, det er det=) et litt annerledes et. :)

Julie

Dette var en fin bok på mange måter. Annerledes fra andre krim-fortellinger. Avslutningen overrasket meg. Jeg er enig i at det var litt vanskelig å henge med når det gjelder hvem det handler om, men jeg tror forfatteren kanskje hadde fått et problem med å holde spenningen oppe om hun gjorde det kjempe-åpenbart? :) Fin omtale!

Nina C.

Helt enig med deg! Likte at ting ikke var så åpenbart i ettertid.At man blir overrasket mot slutten. Jeg satt der og tenkte "den så jeg ikke komme",selvom forfattern la ut litt "brødsmuler" som ledet oss litt videre mot en endelig avslutning og forklaring.

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar! Den vil vises etter jeg har godkjent den! Velkommen tilbake skal du være!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...