CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

søndag 8. april 2012

Bokomtale: Himmelslør av May G. Lerum

Tittel: Himmelslør( Solstorm 1)*
Forfatter: May Grethe Lerum
Forlag: Aschehoug
Utgitt: 2011
Sideantall:309
Innbinding: Innbundet/Hardcover
Kilde: Lånt på biblioteket

*del av en bokserie( Bok nr 2 "Nymånenatt "Solstorm 2) kommer ut midten av mai 2012

Om boken:
Glem det du tar for gitt.
Samfunnet fungerer ikke.
Ingenting er som før. Det er like før jul. Kulda har satt seg. Solstormen rammer. Butikkene stenges, banksystemene slukner. Sykehus og fengsler bryter sammen.
Mobiltelefoner, kringkasting og alle former for GPS-navigering går i svart. Men forelskelser dør ikke, selv om denne høsten blir iskald og mørk. Det gjør ikke fiendskap, desperasjon eller terror heller.
"Solstorm 1. Himmelslør" er en dramatisk og spennende ungdomsroman og den første i en planlagt trilogi.


Litt om forfatteren:
May Grethe Lerum er en av Norges mestselgende forfattere. Blant annet har hun skrevet bokserien "Livets døtre" som ble solgt i 2,5 millioner eksemplarer og er oversatt til flere språk. Den første boken i Solstorm-trilogien, "Himmelslør", ble nominert til Uprisen, årets ungdomsbok 2011. | Les mer her!
MIN MENING OM BOKEN

Denne boka var én av mange bøker jeg dro med meg hjem i påskeferien fra biblioteket der jeg bor. Jeg hadde lest en del bra  bokomtaler om boka og var spent på hvordan den var.

I boka følger vi en gruppe  mennesker i Fredrikstad som prøve å overleve de kalde vinterdagene etter en stor solstorm rammet jorden. Det er menneskene på nordkalotten som merker det verst nå som solstormen har slått ut alt av strøm. Hovedpersonen i boka er Maja  en 15 år gammel jente som bor sammen med sin mor Johanna og Thomas som er den eldre broren til Maja. Sammen prøver de å takle den situasjonen de har blitt kastet ut og overleve. Alle og enhver har sine egne problemer midt i solstormen,og prøver å takle de så godt som mulig.Rundt dem faller folk sammen og det ligger døde folk rundt omkring. Militæret sørger for at alle lover og portforbud holdes.

Skal ikke si noe særlig mer om handlingen  annet at det er en dyster stemning gjennom hele boka og hvert kapittel innledes med antall døgn og minutter siden solstormen startet( E.S= Etter solstormen/ F.S= Før  Solstormen).

Det som er litt skremmende med denne boka er vel at dette ikke er en uaktuell hendelse og at solstorm kan virkelig slå ut deler av jorden med et utbrudd.Det virker som iløpet av boka at folk ikke helt forstår omfanget av dette og det er ille.

Boka tok ikke så lang tid å fullføre ettersom man ble drevet frem i historien gjennom Maja sine øyne, Mamma Johanna, Thomas og en rekke andre personer. Boka er ikke foruten en forelskelse og i boka prøver Maja å takle sin forelskelse mot Andreas. Hvis jeg skal pirke på noe med boka ville jeg likt å lest mer om hva etterfølgene av solstormen gjorde ellers i Norge. Selvom det er en del av bokas handling at alt av tv/radio/internett er ute,så ville det være med på skape følelsen av katastrofe og litt dommedag følelse.

Eneste jeg ville ha likt var at forfatteren brukte enda mer tid på forklare hva solstorm eller værtfall belyse det mer enn hun gjorde i boka. Ellers så er ikke noe særlig annet å pirke på i boka . Jeg likte boka godt og   jeg er spent på bok nr 2 i serien,og se om den tar historien til en ny høyde. Kanskje litt mer fart og spenning.

Kortfortalt er "Himmelslør" en bra start på en planlagt triologi. Boka er spennende og lett lest,og den drives fremover av et spennende plott foruten troverdig hovedperson.

Har du lest boka? Din mening?

5 kommentarer:

Isabella

Har ikke lest boken, men den hørtes jo veldig spennende ut. Solstorm, skummelt:o :) Kos deg videre:)

Julie

Den var ikke så verst, denne boka. Jeg må nok få med meg oppfølgeren, selv om jeg fant litt å pirke på her og der. :)

Anonym

En spennende omtale! Jeg har sett at vi har denne boken på jobb men jeg har ikke tatt den med hjem. Men etter denne flotte omtalen skriver jeg den opp på skal lese listen. Takk for tips!

Nina C.

Svar til:

Isabella: Boka var spennende,særlig med solstorm som bakteppe for historien.

Julie: Ja, det var noe pirk her og der som dro ned historien litt,men for se om bok nr 2 er litt bedre:)

Astrid Terese: Bare hyggelig Astrid:) Du får kose deg med boka når du får lest den:)

Mari

Jeg har fortsatt veldig lyst til å få lest denne boken. Må nok se etter den på biblioteket vårt :)

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar! Den vil vises etter jeg har godkjent den! Velkommen tilbake skal du være!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...