CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

onsdag 1. februar 2012

Bokbloggerturnéen: Sannsynlighet for kjærlighet ved første blikk

Tittel: Sannsynlighet for kjærlighet ved første blikk
Forfatter: Jennifer E. Smith
Originaltittel:The Statistical Probability of Love At First Sight
Oversetter: Mari Moen Holsve
Utgivelsesdato:03.01.12
ISBN:9788202350598
Språk/målform:Bokmål
Innbinding:Innbundet
Antall sider:208
Målgruppe:14-18 år
Kilde: Fått via Bokbloggerturnéen|Cappelen Damm
 
Om boken:
Det hun trodde skulle bli den verste dagen i livet hennes, utvikler seg til noe ganske annet. Hun er på vei fra New York til London for å være med i farens bryllup. For første gang skal hun møte stemoren sin. Og selv om hun er 17 år gammel, må hun innrømme at hun ikke har tatt verken skilsmissen eller farens nye romanse nevneverdig heroisk. På flyplassen møter hun briten Oliver.  Skjebnens lunefulle timing får fritt spillerom i denne historien om familiebånd, nye sjanser og den første kjærligheten. Hadleys flysete er nemlig ved siden av Oliver.  I løpet av 24 timer vil disse to overbevise deg om at kjærlighet ved første blikk er mulig og at den kan dukke opp når du minst venter det.

****
Da er det min tur til å blogge om boken jeg har lest i forbindelse med Cappelen Damms sin "Bokbloggerturné".  I går blogget Lene om boken og i morgen blir det Flukten fra virkeligheten som skal blogge om boken. 

Min mening om boken:
Da jeg først så listen over bøker vi kunne velge mellom denne våren fanget denne tittelen min oppmerksomhet og jeg ble glad at jeg var en av 7 stykker som fikk muligheten til å lese boka.


Selvom jeg så frem til å lese boka hadde jeg ikke de ALLER største forventningene til boka og forventet kanskje en bok fylt med mye klisjéer m.m. Men jeg ble positivt overrasket over boka da jeg la den fra meg.


Det er noe med språket eller forteller stilen til Jennifer E.Smith som får meg til å forsette selvom jeg begynner å bli passe trøtt der jeg ligger i senga mi kl.halv ett om natta. Selvom boka er lettlest og litt forutsigbar til tider må jeg si at beskrivelsene som forfatteren gjør seg gjennom boka er fine og man kan nesten forstille seg omgivelsene hvor hovedpersonen befinner seg i.


"Det er noe med måten han ser på henne på,øynene hans setter små spor i hjertet hennes. Hun vet det ikke er ekte. Der er en illusjon skapt av nærheten mellom dem og den falske virkeligheten som oppstår i det mørke,stille flyet,men det bryr henne ikke. Iallfall for øyeblikket følels det ekte"| s. 65


Tema som gjennomsyrer boka er vel den følelsen å være forelsket. Den følelsen at hjertet ditt hopper over ett hakk når vedkommende du er forelsket i eller har følelser for,ser på deg. Hadley som er hovedpersonen i boka virker i begynnelsen som en a-typisk ungdom,men etter foreldrene blir skilt og faren finner en annen kvinne så rakner hennes verden. Hun blir bitter og gjennom boka så prøver hun å bearbeide den følelsen å bli forlatt av faren og det å starte et nytt kapittel i hennes liv med kun hennes mor. Faren bor nå i England og skal gifte seg med kvinnen han forlot moren for.


"Og selvom alle brudgommer ser lykkelig ut på bryllupsdagen,er det noe spesielt i blikket på nettopp denne brudgommen som gjør at Hadley mister munn og mæle . Blikket hans ,gleden i øynene hans,smilet hans ,tar pusten fra henne .Hun stivner til ,og det føles som om brystet åpnes og hjertet vris opp som et vått håndkle. Og nok en gang vil hun bare hjem"|s.105

På flyplassen møter hun en kjekk ung gutt som skal iløpet av en 7 timers flytur til London forandre synet hennes på kjærlighet,familie og det å takle følelser man egentlig vil gjemme vekk.


Man kan ikke unngå trekke litt "chic-lit" paralleller og det er jo på en måte det denne boka er(eller kanskje kalle det "teen chic-lit"). Kanskje bare for yngre publikum enn ved f.eks "Shopaholic" bøkene til Sophie Kinsella. 


Boka er somsagt en lettlest bok og er kanskje ikke det jeg vil kalle en "tungvekter" innenfor ungdomslitteratur. Men det er noe ved den som fikk meg til å kjenne meg igjen. Ikke at foreldrene mine er skilt eller at jeg har opplevd noe som hovedpersonen i boka,men den universielle følelsen å være forelsket.  Kanskje det er virkelig en sannsynlighet for kjærlighet ved første blikk.  Det gjelder bare å treffe på den rette.
 


Har du lest boka?
6 kommentarer:

Nina-Martine

Hørtes ut som en fin bok, og en som jeg ville likt :)

MoonStar

Fin anmeldelse :)
Anmeldelsen min kommer 3/2 :) Kjempe søt bok :)

Nina C.

Takk:) Ser frem til å lese din omtale!

Nina C.

Du vil nok like denne:) Er en søt og fin bok! Du kan sikkert få låne den av meg hvis du vil!

Anonym

Det hørtes ut som en koselig bok. Jeg må sjekke om vi har den her på jobb!

Nina C.

Den er en koselig bok:)

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar! Den vil vises etter jeg har godkjent den! Velkommen tilbake skal du være!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...