CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

onsdag 14. desember 2011

Resirkulering av Bokomtale#2:The Lovely Bones

Denne uken tar jeg et dypdykk i min gamle blogg sin litteraturkategori og presenterer en "gammel" bokomtale som kanskje fortjener å se dagslyset igjen. Kanskje dere får et tips til en bok å lese.
Fakta om boka:

Tittel: The Lovely Bones
Forfatter: Alice Sebold
Utgitt
:2009
Innb:
Paperback
Språk:
Engelsk
ISBN:
9780330466615
Utgave:
1. utg.
Genre:  Romaner
Antall sider(minus:utdrag fra en annen bok av forfatteren):372

Boken er også filmatisert og Peter Jackson var regissøren av filmen.


Hva handler den om?:
USA, 1970. Susie Salmon blir voldtatt og drept, men fra himmelen forteller hun historien sin mens hun observerer familien og livet på jorda. Hun følger med morderen sin  og politiets jakt på han, og hun er der og ser på familien som prøver å forstå tragedien. Romanen er filmatisert. © DnBB AS

Min mening om boken:

Denne boka er en av få som fikk meg til å ta til tårene ved bokens begynnelse. Det med at dette er en realitet selv om boka kanskje er en fiksjon. Sånt skjer i dagens samfunn. Jenter og gutter (både barn og voksne)blir drept og utsatt for forferdelige ting som ingen bør få oppleve.

Historien blir fortalt gjennom "jeg" personen,som er Susie. Du føler som du er med henne ved siden av henne gjennom hele historien .  Historien som blir fortalt gjennom de 372 sidene er gripende,sterk , vakker og handler om livets gang og det som skjer etter når det er over.Du blir sittende igjen med en sterk følelse etter du er ferdig å lese boka. Du føler sympati for familien,føler sorgen deres. Men også Susies savn etter familien. Bare å tenke seg hvordan det ville være. Alle har vel tanker om "livet" etter døden. I boka blir dette tatt opp temaet tatt opp.


"Ruth,who wanted everyone to believe what she knew. That the dead truely talk to us,that in the air between the living,spirit bob and weave and laugh with us. They are the oxygen we breathe"s.369.

Underveis i boka er det deler som er kanskje litt tørt og  fylt med dagligdagse gjøremål som familien gjør. Selvom den hverdagslige aspektet i boka kan virker tørr så får vi jo et innblikk hvordan hver og enkelt familie medlem takler sorgen etter å miste Susie.

Susie er eller fremstår som en sterk ung jente,og hun virker inneforstått med hva som har skjedd. At hun virkelig er død. Hun savner selvsagt livet på jorden og hva som ville skjedd med det hvis hun ikke hadde brutalt blitt tatt vekk fra denne verden.

Bunn og grunn en vakker bok om livets løp. Tanker rundt livet,døden,kjærlighet, ønsker og forhåpninger.  Iløpet av boka hender det at du stopper opp å tenker på Susie om hvordan hun hadde blitt som voksen og hva som hadde skjedd videre i livet hennes hvis hun ikke hadde blitt drept. Det er er en bisarr tankegang,men den streifer deg.

Jeg anbefaler denne boka! Det er en kjempe fin bok og jeg hadde problemer med å legge den fra meg ettersom den starter rett på sak.Historien drives frem av jakten etter morderen og Susie's egen kamp for å takle det som har skjedd med henne.


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar! Den vil vises etter jeg har godkjent den! Velkommen tilbake skal du være!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...