CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

fredag 2. desember 2011

Bokomtale: The Secret Dreamworld of a Shopaholic

Tittel: The Secret Dreamworld of a Shopaholic
Forfatter: Sophie Kinsella
Format:
Heftet
Språk:
Engelsk
Utgitt:
2009
Antall sider:
319

Filmen "Confession of a Shopaholic" er basert på boken.

Om boken:
Rebecca Bloomwood is a journalist, who spends her working life telling others how to manage their money. She spends her leisure time... shopping. Retail therapy is the answer to all her problems. She knows she should stop, but she can't. Can Becky ever escape from this dream world, find true love, and regain the use of her Switch card?

Min mening om boken:

Det var evigheter siden jeg har plukket opp en såkalt "chic-lit" før jeg tok fatt på denne her som er skrevet av Sophie Kinsella. Denne boka er den første boken i "Shopaholic"-serien og vi får et innblikk i livet til en ung kvinne kalt Rebecca Bloomwood, som bor I London og er en  finansjournalist. Selvom hun jobber daglig med å gi folk råd om finans og økonomi tilsier det ikke at hun har kontroll over egen økonomi.

Først å fremst når jeg tok fatt på boka tenkte jeg i stille sinn "hun hadde passet å være i Luksusfellen".

Boken er delt opp i korte kapitler hvor enkelte av de starter med inkasso brev eller betalingspåminnelser fra ulike klesbutikker og banker. Dette er kanskje et bevisst valg av forfatteren så vi får et visst innblikk av hvor dårlig Rebecca er med sin egen økonomi.

Ikke bli skremt bort med tanke på  at boken er på over 300 sider. Boken er fremdeles en "lettvekter" med tanke på innhold. Sophie Kinsella har skrevet på en måte som gjør at leseren blir med historien som en "flue på vegg" og setningene er ikke tunge eller kronglete.

Boka er fylt med mange pinlige og lattermilde øyeblikk noe som gjør at leseren blir sittende der enten å små le eller bli flau på vegne av hovedpersonen. Hovedpersonen "Rebecca" virker i starten i boka ganske "careless" og vimsete,men i siste delen av boka får vi se en annen side av henne,noe som gjør at boken får et lite løft.


Fra filmen "Confession of a Shopaholic"


Jeg skal ikke avsløre så mye av handlingen men denne boka gir litt av hvert. Den er lettlest og passer perfekt for de som vil ha noe enkelt å bryne seg på eller ta med på stranda(eller kanskje hytta nå som vinteren kommer). Boka er kort sagt en "feel-good" book.Foreløpig kommer jeg til å ikke plukke opp fler bøker i serien ettersom jeg har mange bøker på min "skal-lese" liste. Men skal ikke se bort fra at jeg gjør det neste år en gang.

Boka finnes også på norsk for de som foretrekker det og som jeg nevnte i starten så kan du se filmatiseringen av boka med Isla Fisher og Hugh Dancy.

Har du lest denne boka? Eller sett filmen?

6 kommentarer:

Nina-Martine

Har sett filmen og liker den, og prøvde å lese boken for noen år siden, men kom ikke særlig langt. Vet den ligger her hjemme et sted, så kanskje den blir lagt til i "min lese liste" igjen!

Nina C.

@Nina M: Har ennå ikke fått sett filmen,men vil gjerne se den etter å lest boka:) Anbefaler å ta opp boka igjen:)

Anonym

Jeg har lest noen av disse bøkene, men husker ikke hvilken. Men jeg liker de, de er enkle og lette å lese! Filmen har jeg også sett, den er artig :)

Nina C.

@ Vestfoldgirl: Kommer nok å lese fler i denne serien etterhvert:)
Skal også prøve å få sett filmen:)

Tonje

Har leste alle Shopaholic-bøkene unntatt den siste (men den står på innkjøpslisten min), og koste meg skikkelig mens jeg leste dem. Det er kanskje ikke de dypeste bøkene i verden, men herregud så morsomme de er. Becky er helten min! Haha!

Nina C.

@Tonje: Nei, likte denne boken også. Så jeg kommer nok til å bryne meg på flere bøker i serien. Er jo morsomme disse bøkene og jeg fikk meg et par lattermilde øyeblikk iløpet av boka.:)

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar! Den vil vises etter jeg har godkjent den! Velkommen tilbake skal du være!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...