CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

mandag 21. november 2011

Bokomtale: Etter Dansen av Gunnhild Corwin

Tittel: Etter dansen
Forfatter: Gunnhild Corwin
Utgitt: 2011
Forlag:Aschehoug
Format: Innbundet
Antall sider: 202
Opplag: 2 (2011)
Om boken:
I 2005 utga Gunnhild Corwin boken "Idas dans" om datteren Ida som fikk leukemi og døde 19 år gammel. Den ble en bestselger og har nå solgt hele 77 000 eksemplarer. I "Etter dansen" forteller Gunnhild Corwin om livet etter Idas død. Det er blitt en ærlig og livsbejaende bok om å velge livet - om å leve med sorg og med minner - og om å leve det livet man har, ikke det livet man kunne hatt.Min mening om boken:

Jeg har tidligere lest «Idas dans» av samme forfatter og det var en ganske sterk og rørende bok som tok tak i deg fra første side og slapp ikke  tak før siste side var vendt. Det gikk ikke lange tiden før både moren min og søsteren min samt svigerinnen min fikk lest boka. Vet at denne bokomtalen ikke skal handle om den forrige boken,men jeg vil også anbefale dere å lese den boka før dere leser «Etter dansen». De hører liksom sammen.

Etter Dansen møter vi familien Corwin et par år etter Idas død og vi får se hvordan de takler sorgen.  Gunnhild skriver i denne boka på en reflektert måte om hvordan man skal gå videre med livet sitt og hvordan takle sorgen på sin egen måte. Hun sier flere ganger at alle sørger forskjellig og at det ikke er noe fasit svar på hvordan man best kan takle sorgen uten at den drar deg ned.  Ida  ble ikke mer en 19 år da hun døde av Leukemi og som Gunnhild skriver i denne boka ;er at på det året opplevde familien å bli mer knyttet sammen og de opplevde alle mulig følelser.  Det var flere ganger jeg måtte rett og slett ta en pause i lesingen for å felle et par tårer. Ikke bare pga at Gunnhild er ærlig og åpen i boken,men at hun turte å kjenne på sorgen sin og ikke fortrenge den.

Denne boka leste jeg fort og slukte den like fort som «Idas dans». Kapitlene er korte og har fine titler som gir deg en smakebit på hva du kan vente deg. Denne boka er ikke bare trist og fylt med sorg og vonde tanker. Gunnhild forteller ærlig om morsomme hendelser med Ida fra barndommen, hennes egne vågale og morsomme opplevelser sammen med hennes venninner, samt hun skriver om gleden av å få barnbarn. Så denne boka gir litt av hvert, og dette er en bok som bør finnes i alles bokhylle til den tid man selv må takle sorg eller prøver å komme seg gjennom det på en eller annen måte.

Denne boka er ikke en fasit svar på sorg,men Gunnhild forteller hvordan hun og hennes familie kom seg gjennom det verste av sorgen. Boken handler mye om å leve også,og forsette med livet sitt etter å mistet noen.

Gunnhild kan skrive og disse to bøkene tror jeg fremdeles kommer til å selge mye.Den gir deg noe igjen etter siste side. Noe å tenke og reflektere på.Har du lest denne boken?

4 kommentarer:

Julie

Jeg har verken lest "Idas dans" eller "Etter dansen", men de blir rost opp i skyene, så de er helt sikkert gode bøker. Jeg har derimot lest "Regines bok", og den var trist og rørende. Anbefales.

Nina-Martine

Høres ut som en fantastisk bok, men klarer bare ikke å få meg til å lese noe på norsk :p

Maria

//etiketter og kategoriar er så og sei det same, du kan endre kva du vil kalle det på utforminga;)

Den høyrtes sterk og trist ut, eg les ikkje triste bøke for tida, det er ikkje heilt min bok-kost akkurat no

Nina C.

@ Julie: Da anbefaler jeg begge to bøkene!:) Har også lest regines bok.Rørende og sterk bok.

@ Nina M: Hvis du skal prøve deg på norsk,vil jeg anbefale deg denne boka og "Idas dans". Samt "Regines bok".

@ Maria: Takk for forklaring! Da vet jeg det!

Legg inn en kommentar

Takk for din kommentar! Den vil vises etter jeg har godkjent den! Velkommen tilbake skal du være!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...